Yoga Meditation Hälsa Välmående Lugn Avslappning

Stresshantering

I det stressade samhälle vi lever i idag är det viktigt att komma ihåg att stanna upp och slappna av. Här nedan finns samlade texter och resurser för att hjälpa dig hitta inspirationen och motivationen till att ge dig själv den avkoppling du behöver. 

 

Videos om Yoga, Andning & mindfulness

 

Yoga with Adriene

 

Yoga för nacke och axlar med fantastiska Adriene! Enkla stretch-övningar för när vi har ont i nacke och axlar. Perfekt video för oss som sitter framför en dator hela dagarna. Detta träningspass stärker också upp musklerna mellan skulderbladen, med perfekta övningar för oss som ofta får ont i den där lilla punkten mellan ryggraden och skulderbladet. Övningarna ger stretch av muskeln och stärker samtidigt upp de omkringliggande musklerna, vilket gör att den lilla muskel vi ofta har ont i får avlastning. Adriene lägger regelbundet ut instruktionsvideos för yoga med rimlig svårighetsgrad, och är alltså perfekta för nybörjaren. 

Max Strom - Healing by breathing

 

Max Strom lär ut djupandning som ett sätt att läka från stress och ångest. Dessa andningstekniker har visats vara effektiva både för personer med panikångest samt personer som lider av PTSD. Medveten andning, menar Strom, är det mest effektiva sättet att påverka din kropp och få den att slappna av på riktigt. Själv är Strom en person med behaglig röst och en vänlig framtoning som inger lugn, bara av att lyssna på honom prata. Han har även skrivit böcker om andning och välmående, såsom A Life Worth Breathing och There is no App for Happiness

 

Wellness with Jess

 

Otroligt söta Jess från Australien tipsar oss om hur vi kan meditera, utan att faktiskt sätta oss ner för att meditera. Perfekt sätt att börja för dig som ännu inte har tillräckligt med ro för att sätta sig ned i lotusställning. Här visar Jess hur det går att applicera meditationsprincipen på våra mer vardagliga beteenden, för avslappning och för att motverka stress.

Less har tre olika youtubekanaler som alla tre är värda ett besök; Life with jess, Study with Jess och Wellness with Jess

Meghan Livingstone

 

Tre enkla metoder för djupandning, presenterade av fina Meghan. Här får du några bra varianter på andningsövningar för avslappning och avkoppling. Förutom denna video lägger Meghan också ut vi videos om allmän hälsa, ångest, stresshantering och kost. Meghan har ofta en väldigt lugn och avslappnad framtoning, och är alltså perfekt för de tillfällen när alla andra youtubers verkar prata så snabbt att en blir stressad.