Alla hundar har ADHD, alla katter har AST?

 

Hur kul är det inte att någon faktiskt skrivit dessa böcker?

Alla hundar har ADHD, alla katter har AST

Alla hundar har ADHD
alla katter har AST.JPG

Böckerna verkar vara skrivna för att pedagogiskt förklara ADHD och AST ( autismspektrumtillstånd ) genom beteenden hos hundar och katter.

buffy the miniature poodle.jpg

Själv har det blivit helt uppenbart för mig sedan vi fick vår hund Buffy, att hon och jag är galet lika varandra i beteende. Min sambo Emil har vid flera tillfällen skrattat och sagt att vi är beviset på uttrycket "sådan matte, sådan hund". Dessutom har jag lärt mig mycket om mig själv, när jag först insett hur hon fungerar och sedan insett att jag ju är precis likadan! Vi verkar till exempel orka med ungefär lika mycket intryck innan vi blir trötta.

Jag kan definitivt tycka att hon passar in rätt bra på ADHD-egenskaperna. Hon är flängig, hyper, rastlös och distraherad. 100 % full fart och sedan tvärstopp, och somnar på stället. När något är spännande så finns inget annat i hela världen, och man hör definitivt inte vad matte eller husse säger. Hon är lugnare när det är lagomt mycket stimulerande intryck. Är det för lite som pågår blir hon snabbt uttråkad och rastlös. Då kan hon få svårt att kontrollera sin frustration och börja skälla på mig när jag inte vill (eller orkar) leka konstant.

🌸 Vad säger du? Håller du med dessa titlar?

🌸 Och (kanske den viktigaste frågan) känner du dig mer som en hund eller som en katt?

Gå gärna in och delta i samtalet på instagram!