Rosa blommor hälsologiskt

Innehåll

Det är inte lätt att orientera sig i den otroliga mängden information vi dagligen möts av gällande våra kroppar och hjärnor. Hälsologiskt vill hjälpa dig orientera dig genom denna djungel. 

Nedan kan du se vilka ämnen som ligger i fokus och lite längre ned på denna sida kan du läsa mer om Hälsologiskt och dess författare. 

 

Psykisk hälsa

Träning & motion 

Ät dig friskare

kost näringslära mat recept nyttigt
 

Fysisk hälsa

pexels-photo-905874.jpeg

Livsstil & livsfilosofi

pexels-photo-924001.jpeg

Vetenskapliga perspektiv

Vetenskapligt perspektiv populärvetenskap
 

Välkommen till
Hälsologiskt!

Det är inte lätt att orientera sig i den otroliga mängden information vi dagligen möts av gällande våra kroppar och hjärnor. Mellan allt från modedieter till de senaste forskningsrönen kan det kännas som en omöjlighet att veta vad och vem en ska tro på. Den här bloggen handlar om allt sådant, och om kunskap som är bra att ha för att själv kunna tänka kritiskt när det gäller både fysisk såväl som psykisk hälsa. Hälsologiskt vill hjälpa dig orientera dig genom djungeln helt enkelt. 

Att balansera alla livets delar kan ofta kännas kämpigt. Ett av mina största intressen är att ta reda på mer om hur vi kan må bra och leva en hälsologisk livsstil. Med denna hemsida vill jag dela med mig av mina egna lärdomar, försök och funderingar på vägen mot lycka och välmående. 

Rityta 1.png
 

Vem driver denna hemsida?

felicia_1.jpg

Hej! Jag heter Felicia och är en helt vanlig student som tog studierna på lite för stort allvar, stressade, kuggade tentor, samlade högskolepoäng och funderade lite väl mycket över framtiden. Stressen gjorde att jag nästan alltid var trött och har i perioder gjort mig nedstämd, skapat ångest och återkommande hälsoproblem. Samtidigt såg jag hur de flesta av mina jämnåriga studiekompisar och många av mina vuxna förebilder levde liv där de konstant balanserade livet mellan lycka och kronisk stress, framgång och bakslag, välmående och mental ohälsa. Så kan det väl ändå inte ska vara? 

I ca två och ett halvt år nu har jag aktivt försökt förändra mitt liv och mitt förhållningssätt, för att hitta en vardag där jag får må bra och där jag inte känner mig stressad hela tiden. Eftersom skrivandet alltid varit mitt sätt att lättast absorbera och reflektera över ny kunskap så kom jag på idén om att publicera det jag lär mig här på denna hemsida. Känn dig välkommen att följa med mig på min resa. Att leva en vardag där vår hälsa och välmående får lite högre prioritet kan väl inte vara så mycket begärt, eller hur? 

Kram,
Felicia

 

Hälsologiskt vill veta vad du tycker är intressant

Har du något ämne eller tema du skulle vilja läsa om här på Hälsologiskt? Då vore det superroligt om du ville dela med sig av dina idéer. Du får också väldigt gärna tipsa om artiklar, hemsidor, video-klipp eller annat som du tycker är extra intressanta! 

Lämna din Feedback

Konstruktiv feedback är en viktig del i förbättring. Om du har några åsikter eller idéer som du tror skulle göra Hälsologiskt bättre, så är du väldigt välkommen att dela med dig av dina tankar. 

 

Hälsologiskt älskar samarbeten

Hälsologiskt älskar samarbeten, att arbeta med andra är bland det roligaste som finns! Hör gärna av dig om du har en idé! 

 
 

Följ Hälsologiskt på Instagram

 
 

Följ Hälsologiskt på Instagram för uppdateringar, inspiration och allmän pepp! Eller varför inte komma över hit och snacka lite, vi är många som tycker om att prata hälsa, utmattningssyndrom och livet i allmänhet! 

Pinterest

Du kan också få inspiration och information genom att följa antingen Hälsologiskt (mest hälsa, självhjälp och acceptans) eller min personliga Pinterest (där jag delar lite allt möjligt).

PS! Jag tycker det är superkul med gemensamma tavlor på pinterest, så om du är intresserad av att gå med i någon tavla, eller skapa en ny tillsammans så får du jättegärna höra av dig! :D Kram, Felicia